torstai 30. heinäkuuta 2015

Sirkus tuli kaupunkiin

Tuli kesä, tuli sade, oho tulee myöskin kesäpeitto!

Mun piti vihdoin tehdä muutaman vuoden kaapissa lojuneista batiikeista työ. Aloin sitä tekemään ja sain samalla kuningasajatuksen käyttää vielä pidempään lojuneita itsevärjättyjä kankaita pohjalla. Värit on niin räikeät, että ne on jääneet jotenkin kummasti jäljelle.
Pidän murretuista sävyistä, en kirkkaista, jos täytyy valita. Mutta miten ihmeessä valitsen sitten näitä sävyjä, jos karsastan. En tiedä. Olisko kesä ja valo sekoittanut pään.
Mutta lopputulos on kokonaisuutena ihan, " ei huono".
Malli on otettu kirjasta, jota aloin soveltamaan. Nurkassa oltiin kun Aaku Ankka maalatessa, kun palat oli valmiina. Mallin palat oli neliöt ja mun suorakaiteet. Halusin latoa palat vuoroin pystyyn ja vuoroin vaakaan. Jouduin lisäämään pieniä täyteneliöitä väliin, jotta sain työn ommeltua. 2 ensimmäistä riviä meni tuskaillessa neulakäännöstä yms kökköä, joka ei ole mun ruumiinrakenteelle sopivaa. Olin jo menossa nukkumaan, kun tajusin vähän paremman tekniikan ja sit piti ommella koko peitto valmiiksi, kun alkoi sujua. Miten olinkaan ollut niin blondi... Lopetin hieman yli puolen yön. Me happy, pinta kiinni. 

Tässä lähikuvaa itsevärjätyistä kankaista. Mustat on ostettua batiikkia, paitsi kahteen palaan jouduin laittamaan tavallista mustaa, mutta ei haittaa. Tilkkuilijahan luo ihan omat säännöt ja kaikki on sallittua. Eli tekee mitä tykkää. ( tarkoittaa, että joku kangas loppuu ja ollaan lirissä )
Kahteen palaan jouduin laittamaan taustaan kaupan batiikkia, koska mulla ei ollut omaa värjättyä oranssia. Niissä oransseissa on mustaa lakanakangasta piikeissä.

Alunperin työstä piti tulla päiväpeitto 120 leveään sänkyyn, mutta tämän ollessa näin räikeä, en vielä tiedä sopiiko se aitan sänkyyn, koska toisella seinällä on eri tyylinen, itse tehty peitto. Jos teen päiväpeiton, jatkan reunoja hieman lisää. Torkkupeittona koko olisi jo ok. Tarvitsen lahjaksi yhden peiton, mutta epäröin pinnan ollessa noin räväkkä. Tämä ei varmasti sovi kenelle vain. Tätä täytyy sulatella.Ja seuraava pähkäily on sitten tikkaus, kääk.
8 kommenttia:

 1. Noinhan ne parhaat syntyy, soveltaen ja kikkailen ja kukaan ei tiedä mitä tuskaa on matkan varrella tapahtunut jos ei kerro:)
  Minusta tuo on kiva!

  VastaaPoista
 2. Kiva räväkkä tilkkupinta, suorastaan ihana! Tästä tykkään!!
  Näin se menee, että useinkaan ei tiedä mitä koukeroita ja tuskaa tilkkupinnan tekoon on kuulunut tekovaiheessa, jos ei niistä puhu, vaan tilkkuilija ratkoo ongelmat tuosta vain ja taas on kaikki hyvin:))

  VastaaPoista
 3. Tykkään kovasti, on reilu ja rempseä! Vähän inkkarityylinen peitto! kyllä kehtaa antaa lahjaksi, jos vain raskii luopua.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana! Tykkään myös lisäämistäsi neliöistä, ne tekevät tilkkupinnasta vielä kiinnostavamman. Tätä jaksaa katsoa pitkään. Jos lahjan saaja tykkää väreistä, tämä on upea lahja!

  VastaaPoista
 5. Tuo on vaativainen ympäristöltään, mutta tuollaisena itsenäisenä aivan upea. Batiikit ja itsevärjätyt toimivat hienosti yhdessä.

  VastaaPoista
 6. Siinä on kaikki kesän värit! ! Raikas tulee! Batiikit on niin kauniita.

  VastaaPoista
 7. Ihana sirkus! Pinnassa on todella paljon katsottavaa.

  VastaaPoista
 8. Tuo sirkus on tervetullut varmaan jokaiseen kaupunkiin ja kotiin. Ihanat värit ja kiva kuvio.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!