sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kesän kaitaliina

Long time no see, eli vapaasti suomennettuna ja tähän päivään, kyllä mä jotain käsitöitä olen tehnyt ja nyt on hetki päivttää blogia.

Kesäinen kaitaliina valmistui pienistä 5 cm paloista. Joku taisi kivasti sanoa, että ei ne ole jämäkankaita, vaan aiemmin hankittuja kankaita. No jokatapauksessa, tehty paloista, jotka ovat  vetelehtineet pitkiä aikoja laatikossa ja odottaneet vuoroaan.
Tähän väliin voisin laittaa kuvan siitä vetelehtimis-laatikosta...

Mun ompelukaveri pukkasi itsensä siihen pieneen Ikean muovilaatikkoon, palojen päälle. Ja  johon se ei todellakaan mahdu. Mutta kyllä se siinä torkut otti.
No niin, jatketaan,  

Halusin hempeää vaaleanpunaista ja kesän vihreää. En alkanut kamalasti miettimään palojen paikkaa. jottei työteliäs ja mukava fiilis pilaantuisi liian tarkkaan mietintään ja tuijotukseen.

Kesäisiin kukkakankaisiin tarvittiin vielä hieman eloa, joten liinaan on applikoitu perhosia liitelemään.


Perhoset on leikattu Sizzixin Stanssilla, joka sopii Big Shot laitteeseen. Näkyy alakuvassa.
Minulla oli ajatusta myös muunlaisesta perhostyöstä, siksi hommasin terän. Perhosten leikkas käy tuolla käden käänteessä. 

Nämä hempeät värjäyskokeilu kankaat on pelastettu kaverin kyllästyttyä niihin.
Samoin taustana käytetty vaaleanpunainen kangas. Eli kankaat pääsee käyttöön, kiitosta vaan.

En väitä edes osaavani vapaata tikkausta. Tein silti kiemuroita. Kone ei tykkää mun langoista. Oli kyllä hakeminen, ettei lanka koko ajan katkennut ja tehnyt huonoa tikkiä. Silti, työ pysyy kasassa ja kelpaa kotikäyttöön.


  Oikeastaan, mukava kun ulkona on sadellut, saa ommella, ja paljon. Siinä on vapaapäivä mun mieleen.

  Jatkan postia muutamalla Big Shot kuvalla; 
 Tässä Big Shot laite, joka toimii kuin mankeli. Minulla on tällainen manuaalinen, kammesta pyöritettävä. Näitä on myös sähköisiä, mutta tämä on hyvä.
Kädessäni on stanssi, joka on  pari senttiä paksu. Stanssin sisällä on terävät leikkuuterät, jolla leikataan paperia, kangasta, nahkaa, kartonkia yms.
Stansseja on hurjasti erilaisia. Tilkkuiluun käy hyvin isot ja selkeät kuviot. Paperiaskarteluun voi käyttää yksityiskohtaisia leikkuuteriä. 

Tässä näkyy hieman heikosti linnun ääriviivat.
Terä on pehmusteen alla suojassa.


Terä peitetään valitulla kankaalla, paperilla yms.Sen jälkeen tehdään kerrosvoileipä, akryylimuovien väliin ja mankeloidaan laitteen läpi.


Tässä mankeloinnin tulos, lintu ja siipi, leikatut kuviot valmiina.
Kankaat voi laittaa ihan paloistakin, jotka peittävät juuri terän viivat.Sitten vaan mix and match.

9 kommenttia:

 1. Kyllä tuo on kaunis ja pirteä kesäliina, kiva sitä on katsella:)

  VastaaPoista
 2. Kivasti perhoset leijailee liinan pinnalla, kiva ja kaunis!

  VastaaPoista
 3. Älyttömän kaunis liina! Tykkään niin noista perhosista ja niitty millä ne liitelevät on niin kesäinen. Niin kiinnostaisi tuon koneen käyttö millä olet perhosia leikellyt...Pitää googlettaa nuo Big Shot ja Sizzixin Stanssi...
  PS. Tikkauksesi ei häpeä yhtään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! Anne, laitoin postauksen loppuun muutaman kuvan Big Shotilla leikkauksesta.

   Poista
  2. Kiitos kuvista! Tuohan on mainio aparaatti... ja kun sillä saa leikattua kangasta ja paperiakin. Olisi mukava "koristella joku työ kuvioilla:)

   Poista
 4. Ihana kesäinen liina! Nuo perhoset on upeita.

  VastaaPoista
 5. Liinastasi tuli ihana, kauniit värit! Hyvä on tuota laitetta hyödyntää muutenkin kuin vain kortteiluun. Kiva kun edes joku perheestä on kiinnostunut ompeluksista, olkoonkin vaikka kissa :)

  VastaaPoista
 6. Tämä meinas mennä multa ohi kun oltiin reissussa. Kaunis kesäinen liina, kiva idea! Stanssi vaikuttaa kätevältä, hyvä kun on monikäyttöinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!