keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Auringonkukkia

Torkkupeiton pinta on valmis.
Tein pinnan vanhan Patchwork lehden mukaan.
Ihmettelin ääneen miksi mä olen tällaiset värit valinnut, kun " ei oo mun värejä, ollenkaan".
Siihen tyttö sanoi, hei kato tonne seinille ja sänkyyn vaikka, kyllä sulla on oransseja juttuja aika paljonkin. Ja hups, niin onkin, mitä ihmettä?! 
No pää pystyssä mentävä maaliin asti, vaikka onkin super värikäs. Vielä lisään vettä myllyyn ja kasaan taustan paloista. Voi olla että ei kannattaisi, mutta mulla on just palat siihen ja ois kiva käyttää kaikki samaan työhön.
Tikkaus, apua! ei aavistustakaan miten sen teen. Aluksi meinasin vetää melko tiheetä suoraa, mutta ei se taidä käydä... Vai käykö? jos vaan tikkaisin sittenkin päälle suoralla? Jos osaisin vapaata, vetäisin valkoiselle jotain juttuja, mutta empä tohdi tähän alkaa harjoittelemaan niitä " juttuja". 
Täytyy miettiä vielä ja selata nettiä. Miksi tätä mallia ei näy missään, jotta voisi katsoa vinkkejä.
Ja lehden peitto näyttää, ettei missään olisi tikkausta. Malli onkin easy osastolta.

17 kommenttia:

 1. Aurinkoa tarvitaan pimeneviin iltoihin. Ihana tilkkutyö tulossa!

  VastaaPoista
 2. Ihan on nimensä näköinen. Ihana auringonkukkapelto. Suorat tikkaukset sopivat varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, niin minäkin ajattelin. Sillä mennään, jos en muuta uskalla kokeilla.

   Poista
 3. Tikkausvaihtoehtoja a) tikkauta se Soilella b) pistä tikkaamattomana kaappiin ja ota esille kun olet harjoitettut riittävästi. Tuota ei voi tikata viivojen mukaan, selvästi kaipaa jotain pyöreämmän oloista over all -tikkausta. Työssä on mahtavasti aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo a) olisi musiikkia mun korville, mutta tällä kertaa en pysty viemään vaan pitää tehdä itse. Ehkä alankin itse hieman harjoittelemaan tikkauksia.

   Poista
 4. Iloinen, pirteä ja kiva työ. Reunakehys on myös tosi kiva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, reunaidea on tosi kiva. Sitä voi käyttaa muussakin työssä.

   Poista
 5. Voimaväriä! Tämä kyllä piristää ketä tahansa :)

  VastaaPoista
 6. Aurinkoa, aurinkoa sitä nyt kaivataan ja tässä peitossa sitä on todella paljon, kaunis ja valoisa peitto! Tykkään tuosta reunuksesta, kivan näköinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sano muuta. Tässä mulla on keinovaloa kerrakseen, näin harmaanakin päivänä.

   Poista
 7. Syksyyn tarvii vähän väriä :) Reunoista tuli kuin tulikin oikein hyvät! Huomenna mukaan niin saat monta tikkausideaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reunojen rytmitys on nyt parempi kun aluksi. Näin simppeli peitto, mutta ollut monen monta pähkäilyä, ehkä rajujen värienkin vuoksi. Tikkausideat hautumassa. Saattaa olla, että tässä välissä tulee tehtyä jotain muuta ensin...

   Poista
 8. Tykkään tästä! Todella ei ole liian värikäs, vaan juuri sopiva, iloinen ja hersyvä ja syksyisen aurinkoinen! Suosittelen Soilea. Ellet rakasta tikkaamista, niin peittokokoisen työn tikkaaminen kotikonstein vaatii paljon. Tietysti jos ehdottomasti haluat myös tikata, niin mikä ettei. Siinä tapauksessa kannattaa huolehtia, että tikkausta tulee tarpeeksi. Löprö, harvaan tikattu työ on surullinen näky. Kuoliaaksikaan ei toisaalta tarvitse tikata. Niin, ja sanoinko jo, että Tikkaajamestari Soile loihtii peittoon upeat tikkaukset ammattitaidolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, Soilea suosisin minäkin, aina kun vaan mahdollista. Silloin saa takuuvarmasti hienot tikkaukset työhön. Nyt joudun tähän työhön itse hommiin. Eli näyttää siltä, että sitä " löpröä " saattaa olla tulossa... =)

   Poista
 9. Peitto täynnä iloa, valoa ja aurinkoa! Reunus on tosi kiva!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!